top of page

23.06.2023

De line-up wordt in mei gepubliceerd!

Past line-up 23.03.2023

BXL 23.03 - Lineup.png

Acte Bonté is het sororele synth-vocale duo van Rebecca en Fiona Brunet, opgericht in 2017 in Brussel. Vreemd genoeg even pop als expé, even melancholisch als melodieus, verbergen hun bitterzoete liedjes, gefluisterd in het Frans, Engels en Japans, hun teksten achter een top-vocoder, waar flikkerende sporen van een spookachtige lyriek opduiken. Van de ene ritornello naar de andere, hun composities van het einde van de nacht, verzameld op hun eerste gelijknamige album dat in 2020 op het label Midi Fish verschijnt, laten ons dromen van een sprookje voor een andere tijd.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan hun tweede album, dat in 2023 zal verschijnen.

Instagram / Live video / Soundcloud

SPACE BABY MADCHA (SBM) wordt vergeleken met tijdgenoten als 070 Shake en Coi Leray en behoort tot de meest unieke in de huidige Belgische rapscene. Fel, energiek en passioneel. Zware 808's, en pakkende melodieuze vocals en bars vertegenwoordigen SBM. 

Xe verscheen in een tijdschrift uit Washington genaamd Dillema Magazine,  op radiostation The Pit London en kreeg kansen om meerdere keren op te treden in het buitenland zoals in Londen, Amsterdam en haar eigen headline show in België voor Lait de Coco.

 

Instagram / Clip video / Linktree

BXL 23.03 - Lineup - Visual SBM - ©Vicky Lory Quinonez.jpg

~

Ão zijn Zuid-Amerikaanse gitaarklanken, een ambient-universum van pedalen en cassettes, groovy percussie en bezwerende zanglijnen in het Portugees en Engels. Eind 2020 kwam hun eerste, self-titled EP uit met muziek die o.a. in de lockdown als muzikale pennenvrienden op 2000 km van elkaar is geschreven en opgenomen. Live verweven ze hun zuiderse traditionele klanken, ritmes en saudade met een poppy-ambient dimensie van elektronische effecten, voice transformers en beats. De betekenis van “Ão” hangt af van hoe je het uitspreekt: [??w?]. Het is iets pijnlijks, iets moois, iets treurigs, een uiting van verwondering of gewoon totale onzin. Charming like a beautiful insect trapped in amber, radiantly hot. ~Winnaar SoundTrack 2022 / Vlaams Brabant

Facebook / Instagram / Live video

Laura of L4U is een vaste waarde in de Brusselse en Luikse LGBTQ+ scene en heeft snel naam gemaakt met haar energieke sets vol nostalgie naar de jaren 2000. Van Old School RnB tot Baile Funk, Reggaeton, UKGarage, Hip-Hop of French Rap, L4U is niet bang om stijlen te mixen voor eclectische sets die de dansvloer altijd doen ontvlammen!

Wanneer ze niet achter de decks staat, is ze ook de oprichter en promotor van Who's That Girl, een hiphopfeest met een 100% FINTA line-up, en is ze medeoprichter en lid van het Luikse collectief TransPédéGouines.


Facebook / Instagram / Mixcloud

BXL 23.03 - Visu - L4U.jpg
BXL 23.03 - visu - Gaïsha.jpg

Gaïsha is de band rond de Belgisch-Marokkaanse zangeres Aïcha Haskal. Samen met (ex-)leden van Absynthe Minded, Sylvie Kreusch, De Beren Gieren en Va Fan Fahre brengt ze oriëntaalse groove met psychedelische sounds. De diverse achtergrond van de bandleden resulteert in een briljante smeltkroes van stijlen, gaande van cabaret over spaghettiwesterns tot oosterse elementen. Hun nieuwste single ‘Ana Aïcha’ is een protestlied rond genderongelijkheid. Aïcha, letterlijk vertaald als ‘vrijheid’, brengt met dit nummer een ode aan haar naam waarbij ze strijdt voor vrouwenrechten. Met z’n betoverende zanglijn en opzwepende groove schopte de track het al tot de openbare omroep van Zwitersland en Slovakije. Hun eerste single ‘Ghalat’ ontving veel lovende kritieken. De debuutplaat van Gaïsha verschijnt op vrijdag 24 maart.

Facebook / Instagram / Live video

She The DJ is een verfrissende nieuwkomer uit de underground muziekscene. Haar liefde voor muziek komt voort uit een breed scala aan invloeden die terug te vinden zijn in haar sets. Ze lijmt moeiteloos funky house, Uk garage, footwork muziek en alle soorten broken beat aan elkaar. Elke maand kun je haar vinden op We Are Various met haar eigen show "Blisfull Beats".

 

Facebook / Instagram / Soundcloud / Mixcloud

BXL 23.03 - Lineup - She The Dj - Othello De Sutter.jpg

Het geluid van TUVALU zou zaden sneller doen ontkiemen, het zweet van gulzige mensen slecht doen ruiken, en helpen bij de spijsvertering van babyvogels. Geserveerd met een sterk Belgisch bier. Snippers van alledaagse gebeurtenissen en onirische visioenen worden gezongen door een mix van post punk en psyche-pop. Swings van keyboard vermengd met verwijzingen naar parmantige gitaarriffs uit oudere tijden komen soms tot stilstand met rampzalige ongelukken van jammerende drumwoede, maar vallen desondanks maar al te lief terug in crowd-pleaser pop.

TUVALU is Charlotte (Moss Lime), Emy de Nardi (She Said Destroy) en Bárbara C. Branco (PEGA).

Facebook/ Instagram / Video clip / Live video

APOTEK is het elektronische alter ego van Elisa Di Riccio, een in Italië geboren, in Brussel gevestigde toetseniste en producer. Ze heeft haar eigen geluid ontwikkeld door de jaren heen terwijl ze muziekproductie studeerde en werkte aan haar vaardigheden als muzikant en zangeres. Na in verschillende bands te hebben gespeeld, heeft ze onlangs haar eerste soloalbum Unknown Territories uitgebracht, dat ondersteund werd door Tom Ravenscoft en Shaun Keaveny's BBC radio 6 Music en vele anderen. Unknown Territories, opgenomen tijdens de eenzame wintermaanden van 2020, is een stream of consciousness, een reis van donkere en stemmige electro-pop nummers naar etherische ambient tracks gemaakt van repetitieve patronen en atmosferische beats. APOTEK treedt op als soloartiest. Haar live set is een verleidelijke mix van emotionele zang, ambient landschappen en buitenaardse oproepen tot de dansvloer.

Facebook / Instagram / Live video / Video clip / website

bottom of page