top of page

23.06.2023

conseil-de-la-musique-fdlm-2023---avatar-photoaidcom-cropped.jpg

>>> PROGRAMMATIE <<<

Artistieke voorstellingen
Van 18 tot 19u35

Punk met bloemen, krachtige elegantie, delicate vernietiging, ANGÈLE VIRAGO is een energieke paradox. Sensualiteit als levenskunst, ze wisselt slaan met een fluwelen hand en strelen met een ijzeren handschoen af. Met emotie in haar buik en woede in haar keel, is haar plezier uw plezier. Oprichtster van de Brussels Art Pole, een centrum voor dans, expressie en seks-positieve ruimte. Een cabaret, erotische en fetisjistische kunstenares. Op 23 juni presenteert ze 2 artistieke voorstellingen:

Absurdie

Dit thema gaat over de vele bevelen die ons op een nogal verderfelijke manier worden opgedrongen. Vrouwelijk zijn, gezellig zijn, normaal zijn (heteroseksualiteit, beleefdheid, compromis, zorg voor anderen, gemeten worden). En als je een feminist toont, het gebod om sterk, krachtig, consequent te zijn. In het algemeen, om geen woede te uiten.

(dans & theater)
Angèle Virago ©Christian Laloux_BXLF_FDLM_23.06.2023.png
Tijd : 18 tot 18u15

I am not Venus

Het is een intiem nummer waarin Angèle danst op het geluid van haar stem die het verhaal vertelt van haar coming out en waarom ze dat pas op haar 32ste heeft gedaan, waarbij ze blootlegt wat ze altijd verborgen heeft gehouden.

(pole dance)
Tijd : 19u20 tot 19u35
Ada pour le moment © Ada_BXLF_FDLM_23.06.2023.png

ADA POUR LE MOMENT, hoewel een getalenteerde komiek, had liever niet op het podium willen staan. Het zijn de vooroordelen van het patriarchaat tegenover minderheden, vooral de LGBTQ+-gemeenschappen, die haar ertoe aanzetten humor te gebruiken om de hypocrisie en de clichés aan de kaak te stellen die deze onderdrukkende structuur in de hele samenleving in stand houdt. Tegenover een wereld die volhardt in zijn stereotypen en schadelijke gedragingen, heeft Ada ervoor gekozen om te vechten voor het recht op waardigheid met off-beatness en bite door haar persoonlijke verhaal met eerlijkheid en emotie te delen. Haar gelijknamige show is een gedurfd antwoord op de uitdagingen waarmee minderheden vandaag de dag worden geconfronteerd, en biedt een unieke ervaring van lachen, reflectie en gevoel, en onthult een authentieke en betrokken blik op een wereld die haar dwingt tot artistieke expressie.

Ada pour le moment 

Far from being a simple comedy show, Ada Pour Le Moment's show is a funny and profound experience that will make you laugh, think and maybe even move you. So, if you want to discover an authentic and committed universe, don't miss her presentation that breaks the rules. Laughter, emotion and reflection are on the table for a unique performance full of surprises! And who knows, maybe you too will end up preferring tyrannosaurs to labels.

(slam - humor)
Tijd : 18u30 tot 18u55
Concerts
Van 20 tot 22u50

AZIZA is het gelijknamige project van de zangeres-bassiste. Haar achtergrond en haar Tsjechisch-Belgische mix worden weerspiegeld in haar muziek. Het is soulvolle muziek met veel invloeden. Dit wordt samengebracht door repetitieve zang, baslijnen en Aziza's zang.

Aziza nodigt je uit in een zeer intimistisch moment en soulvolle sonoriteiten. Ze speelt met haar loopstation, zang en haar bas.

Tijd : 20 tot 20u30 
Aziza © Maël G. Lagadec_BXLF_FDLM_23.06.2023.png
Bobbi Lu © PJ-Blondeel_BXLF_FDLM_23.06.2023.png

BOBBI LU is het pseudoniemvan de 27-jarige Lucy Ryan, die graag de piano laat knallen met diepe bassynths en gedetunede autotune. Invloeden variëren van FKA Twigs tot Grimes en Radiohead en Caroline Polachek. Ryan komt oorspronkelijk uit Abingdon, Oxfordshire (waar Radiohead in 1985 werd opgericht) in Engeland en verhuisde een paar jaar geleden naar Brugge. Ze begon haar eigen nummers te schrijven en te spelen, een intrigerende combinatie van piano, heerlijk donkere elektronica en slimme punchlines. Als Bobbi Lu heeft Ryan tot nu toe slechts een handvol optredens gedaan, maar ze heeft al indruk gemaakt met haar krachtige performance. Haar derde optreden ooit was op de Sound Track wedstrijd voor aanstormend talent afgelopen december, waar ze als winnaar uit de bus kwam, in navolging van o.a. labelgenoot Meskerem Mees. Hou Bobbi Lu in de gaten, ze zal de komende maanden niet stilzitten. Ze schrijft veel nieuwe muziek en gaat uitgebreid toeren, onder meer in het voorprogramma van Sylvie Kreusch, Eefje De Visser en The Haunted Youth, zowel in België als in het buitenland.

Tijd : 21 tot 21u40

MIA LENA, de echte naam van Marie, is een Brusselse zangeres met een soulvolle popstem. De uitgesproken jonge vrouw is een bal van energie die graag open en zonder taboes praat over haar dagelijks leven. Tussen elektronische klanken en pop-experimentele producties biedt Mia een klankuniversum dat dicht bij haar persoonlijkheid ligt: eclectisch, chaotisch, maar georganiseerd. Verdeeld tussen de invloeden die haar kindertijd rockten: Amy Winehouse, Alicia Keys, Norah Jones, zingt Mia vanuit haar gevoel. Haar teksten, gevoeliger en eerlijker, weerspiegelen haar evolutie van een jong meisje naar een jonge vrouw die op een transparante manier uitgaat van haar emoties. Het begin van 2023 markeert het begin van een gloednieuw muzikaal verhaal, vanaf nu drukt Mia zich in het Frans uit. Een eerste nummer is gepland voor februari 2023. Een EP is gepland voor september 2023.

Mia Lena ©Théo Dubois_BXLF_FDLM_23.06.2023.png
Tijd : 22u10 tot 22u50
Dj sets
Van 22 tot 1 uur
Abena © Jingwen_BXLF_FDLM_23.06.2023.png

DJ ABENA draait sinds 2016 in Europa, in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk Zwitserland en ook in Ghana. DJ Abena is gekend van festivals, clubs, openbare en privé evenementen, bruiloften en radiostations.

 

DJ Abena draait afro, dancehall en urban muziek. Ze past zich aan aan het soort evenement en het publiek. Ze voelt het publiek aan, muziek is een universele taal. In 2019 werd DJ Abena opgenomen in de officiële lijst van de 100 beste DJ's in België door Red bull Elektropedia. In 2022 won ze de prijs voor Best International DJ tijdens de Ghana DJ Awards.

Tijd : 23 tot 24 uur

MELISSA JUICE is een Brusselse dansvloerdemon en (hyper)actief lid van de queer & selectorscene van de stad. Ze is resident bij Missfitte, een collectief dat zorggerichte, queer-forward underground evenementen host met vrouwen en non-binary mensen als kern. Ze is ook de host van twee radioshows :

 

Double Double en HEAVY FLOW, twee radioshows op Radio Vacarme die vrouwelijke en queer artiesten promoten in verschillende scenes over de hele wereld. Ze mixt alles van zonnige apero's tot gekraakte raves en haar sets zijn vloeiend, veelzijdig en onverbloemd. Altijd gay als in gelukkig, altijd queer als in "fuck you".

Tijd : 24 tot 1 uur
Melissa Juice_BXLF_FDLM_23.06.2023.png
bottom of page