top of page

Doe mee aan het Bru·X·elles Festival, een nieuw concept van feministisch en eco-verantwoord showcase festival, uniek in Brussel en open voor de internationale scene.

OPROEP VOOR
SHOWCASES

op  17 juni 2022 tijdens La Fête de la Musique!

2022

ONZE WAARDEN

 

Zichtbaarheid geven aan vrouwen en aan gender minoriteiten 

Sensibilisering van gendergerelateerd geweld

Sensibilisering van eco-verantwoordelijkheid

Nadruk leggen op de samenwerkingen tussen de taalgemeenschappen

 

 

WANNEER EN WAAR 

 

Het festival vindt plaats op 22 en 23 september 2022 in Vaartkapoen (VK).

 

DE JURY SELECTIE

 

De jury bestaat uit 12 programmeurs (F/X): 4 uit de Vlaamse gemeenschap, 4 uit de Franstalige gemeenschap van België en 4 internationaal.

Onze jury wil alle artiesten ontdekken en in de kijker zetten die een breder publiek willen bereiken en die het professionele niveau hebben om een tournee te beginnen.

Wij verwelkomen voorstellen van alle horizonten en in het bijzonder die welke de diversiteit van de internationale muziekscene vergroten, hetzij op cultureel of regionaal niveau

 

SELECTIECRITERIA

.

  • Het project wordt geleid door een vrouw of een persoon uit een genderminderheid (frontstage) [of meer!]

  • Het project is origineel in zijn muzikaal en scenografisch aanbod.

  • Het project heeft in het verleden een EP of een album uitgebracht of heeft een release in het verschiet (behalve DJ)

DEVOORWAARDEN

 

  • Showcases duren 45 minuten; DJ sets duren 1 uur.

  • De band is beschikbaar op 22 en 23 september.

  • Het tarief is vastgesteld op 250€/performer + 1 crew (technicus of tourmanager).

  • De uiterste datum voor de indiening van uw voorstel is 1 mei 2022 om middernacht.

De selectiejury

Ze is momenteel muziekprogrammeur bij Eden charleroi, het cultureel centrum van Charleroi. Nahtalie is ook de medeoprichtster van het Deep in the wood festival.

Ze is de directeur van Far East Prod, dat het Dérives Festival, Derives studio en Womenbeats omvat. Ze is ook programmeur bij Mains d'oeuvres.

Ze is projectmanager en programmeur bij Trix online in Antwerpen, een gerenommeerd muziekcentrum. Ze is gepassioneerd door muziek, kunst en cultuur

Zij is programmeur bij Ancienne Belgique, een beroemde concertzaal in het centrum van Brussel.

Ze is programmeur bij Atelier210, een multidisciplinaire culturele ruimte in Etterbeek. Ze is ook medeoprichtster van het feministische collectief Poxcat_collective. In het duo "Capello", in haar soloproject Elfo Van de Velde, of als toetsenist en DJ als DJ Hyppocampo

Zij is programmeur van het festival "Les femme s'en melent". Zij heeft ook meegewerkt aan de opstelling van een actieplan voor de gelijkheid van mannen en vrouwen in de hedendaagse muziek: "Les Femmes S'engagent".

Zij werkt voor de MJ Carpe Diem en heeft samen met hen een muziekfestival georganiseerd. Ze werkt samen met jongeren om feestelijke, kleurrijke, eclectische en internationale line-ups voor te stellen. Ze is ook de oprichtster van het festival "J'veux du soleil".

Ze is DJ, muziekproducer, geluidsontwerper en performer. Ze is ook programmeur bij Not your techno, een platform dat divers en opkomend talent in elektronische muziek naar voren brengt, met een focus op female-identifying, queer en POC artiesten.

Cleo Janse is programmeur bij Handelsbeurs Concertgebouw in Gent. Ze was 10 jaar lang tourmuzikant bij The Bony King of Nowhere, werkte in het verleden als tour & productie manager, en organiseert de maandelijkse Bright Lights Sessions in Gent.

Josefien van Poppel is een promotor bij het Amsterdamse Cinetol. Ze is medeoprichtster van een netwerk van muziekprofessionals ter ondersteuning, bespreking en verbetering van zaken betreffende diversiteit en inclusie in de lokale muziekindustrie.

Julie is de hartslag van Beats 'n' Roots. Ze maakte naam door haar werk met Senegalese artiesten uit de avant-garde scene. Met haar sterke persoonlijkheid en vastberadenheid, is ze altijd een stap voor! Ze is onze artiestenmanager en artistiek directeur van het Bru·X·elles Festival.

Discover the artists selected during our

on June 17th 2022 for Fête de la Musique!

bottom of page